Obstakels

publicatie: 25-11-2012

Haaaaallo allemaal,

 

Als jullie me gevolgd hebben, hebben jullie misschien kunnen zien dat ik een (hoe zal ik het netjes zeggen..) 'naar' weekend gehad heb. In Alkmaar stond namelijk de plaatsingswedstrijd van Utrecht City Bokaal (plaatsing NK sprint) op het programma. Plaatsingswedstrijd voor de plaatsingswedstrijd inderdaad. Zoals sommige van jullie ook wel weten, riep ik NK sprint en NK sprint heel veel rond omdat ik dit graag wilde halen dit seizoen. Dit was het doel.

 

Maar.. zoals de meeste van jullie ook wel weten heb ik afgelopen zomer (bijna) niet getraind i.v.m. de gescheurde enkelbanden. Naar mijzelf toe was het uiteindelijk dus eigenlijk niet zo realistisch om mezelf het NK sprint als doel te stellen, deze muur kwam ik dus tegen afgelopen week.. Wat me erg aan het twijfelen bracht, zo vind ik het schaatsen toch niet leuk etc. Door de focus op het NK sprint was ik op schaatsgebied eigenlijk nergens anders meebezig en lekker kortzichtig. Na mijn 500 van gisteren, de race liep totaal niet zoals ik wilde en zoals ik denk dat het moet, was ik mega teleurgesteld. De 1000 ging al helemaal werkelijk voor geen meter, maar toen ik hier over de finish kwam, werd ik (misschien eindelijk) realistisch. 

 

Als je 3 maanden niet traint in de zomer, waar de belangrijkste (basis) trainingen voor de zomer liggen, mis je heel veel. Dat betekent dat je als je in de winter komt weer een nieuwe basis moet leggen, diep zitten, elke week weer wat sneller worden, ritme verhogen, stabiel gaan rijden. Dat heeft tijd nodig, logisch (ja dit wist ik inderdaad.. maar weten is niet altijd beseffen).

 

Conclusie: Plan maken voor volgend jaar. Schaatsen vind ik het mooiste wat er is, ik wil er alles aan doen om zo hard mogelijk te gaan omdat ik denk dat ik keihard kan schaatsen. Dit seizoen mag ik heel veel leren en leren en leren en hopen dat het elke week weer beter gaat zodat ik zelf deze vooruitgang zie! En stiekem hoop ik aan het eind van de winter nog wel leuk mee te doen.. Maar alleen als leuke bijkomstigheid want mijn doel(en) liggen voor volgend seizoen. 

 

Ohja en het moeilijkste van allemaal, situatie accepteren.

 

Om toch even vrolijk als altijd af te sluiten, wil ik nog wel even vertellen dat ik vorig weekend tijdens Holland Cup 2 in Breda weer een 41.23 heb gereden, jipppie!! Waar ik natuurlijk super blij mee was, mijn wetenschap bevestigde en de rest even kon verrassen!! Nu stabiel worden, want dit was zo leuk! :-)

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen
myrthebrommer.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!