NK kortebaan

publicatie: 23-01-2013

Hello everybody!

 

I think I'm back. Oké.. Bijna. 

 

Afgelopen twee weekenden waren de regio's (plaatsingswedstrijden) voor het NK afstanden (9/10/11 maart in Groningen).  Voor de 500 meter heb ik me rechtstreeks weten te plaatsen, dit was inderdaad vrij onverwacht. De trainingen voelden al wel goed, technisch gaat het allemaal steeds beter lukken.. Maar training is natuurlijk geen wedstrijd. Deze 500 meter liep helemaal niet zoals ik wilde, maar het lukte toch om naar een tweede plaats te rijden (eerste 2 zijn rechtstreeks geplaatst voor het NK 500 meter) in 42.0 (inderdaad niet bijzonder snel, maar snel genoeg ;-)).

 

Het weekend daarna mocht ik naar Utrecht voor een 1000 meter, ook hier zouden de eerste twee rechtstreeks geplaatst worden. Ik ging hier vooral met het doel heen dat ik hem technisch zo wilde rijden in de training (natuurlijk ook voor plaatsing, maar als ik dit doel wilde halen moest de plaatsing vanzelf goed komen..). Uiteindelijk doel behaald, en op 1 tiende van de rechtstreekse plaatsing.. 3e plaats inderdaad. Op holland cup 5, die sowieso op het programma stond, zal verreden worden als landelijk (laatste mogelijke plaatsingswedstrijd) zal ik weer volle bak gaan!

 

Het laatste nieuwtje, gistermiddag ben ik even naar Alteveer gereden, dit is voorbij Groningen, om het NK kortebaan te rijden. Wat natuurlijk heel leuk was!! Er deden ongeveer 30 meiden/vrouwen mee, iedereen start twee keer. De beste 16 gaan dan door (op tijd), en vervolges de beste 8. Tot hier ging het goed. Uiteindelijk heb ik het tot de 7e plek geschopt. Het was gewoon weer erg leuk om mee te doen. Het was wel nog even stress want afgelopen zaterdagavond na de 1000 m was ik door de verkeerde enkel gegaan, maar hij heeft het uiteindelijk goed gehouden!

 

Voor wat sfeerimpressies van het NK: https://picasaweb.google.com/116319823154323223227/NKKortebaan

 

Het voelt weer redelijk en het gaat ook weer steeds beter! Leuk he!! :-) Ik vind in ieder geval van wel!

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen
myrthebrommer.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!