Het is klaar..

publicatie: 04-03-2013

 

Hi sponsors, vrienden, familie, kennissen, ploeggenootjes en mede-schaatsers,

 

Zoals jullie weten heb ik een waardeloos seizoen, tenminste zo voelt het schaatsen voor mij deze winter. Geen blijdschap na een race, weinig voldoening uit trainingen en al helemaal geen tevredenheid als ik spreek over mijn schaatskunsten. Natuurlijk weet ik zelf heel goed dat ik dat ook eigenlijk niet kon verwachten na de zomer die ik in 2012 gedraaid heb, maar toch stiekem hoop je dat alles ergens nog een keer goed valt. 

 

Door mijn blessure en prestaties afgelopen jaren ben ik goed gaan nadenken, of werd ik eigenlijk verplicht tot goed nadenken. Mijn twintigers-crisis brak aan (schrijf ik nu lachend, maar zo makkelijk was het niet).. Wat wil ik met mijn leven? Wil ik de top halen in het schaatsen? Wil ik me gaan focussen op een maatschappelijke carrière (oh wat vind ik dat vreselijk klinken..)? Daar kwam ook nog de afleiding bij die ik steeds vaker ging opzoeken omdat het schaatsen me niet blij maakte zoals voorheen. Daar ging mijn hoofd, wanneer je naar de top wilt in het schaatsen, zal je eerst je niveau van vorig jaar moeten behalen en daar nog ongeveer twee stappen bovenop. Dat zal niet in een seizoen gebeuren, en naast dat zal je ook naar Heerenveen moeten gaan omdat het in omgeving Amsterdam & Haarlem sowieso niet zal lukken. Kan ik die energie nog gaan opbrengen?... Eigenlijk wist ik al vrij snel het antwoord op die vraag.

 

Deze definitieve beslissing maak je natuurlijk niet in een dag of een week of een maand, daar gaat wel even overheen. Een aantal gesprekken met mensen dicht om mij heen, maar die ook weer niet te veel in het schaatsen zitten én die er ook objectief naar kunnen kijken, gingen hier ook mee gepaard. De een die vind het zonde, de ander die begrijpt het, maar de keuze die moet je alsnog zelf maken. Na uiteindelijk een week of twee geleden ik het voor mezelf hardop tegen mijn ouders had uitgesproken was het klaar, wat een opluchting, wat een ontspanning. Ik geloof dat dit juist is op dit moment, ik kan het simpelweg niet meer. Zwak of niet, het voelt als tijd voor nieuwe avonturen.

 

Tijd om langzaam afscheid te gaan nemen, nou ja langzaam, het seizoen duurt nog 5 dagen voor mij en in deze 5 dagen wil ik dat iedereen weet dat ik stop. Zodat ik nog lekker met iedereen kan kletsen die ik op en rond de ijsbaan zie. Zodat “het ding”, schaatsen, dát wat mijn leven was, echt kan afsluiten. Het was mijn leven ja. Alle keuzes die ik in het leven maakte draaiden om het schaatsen, schaatsen was nr. 1. Best eng en nieuw, die keuzes nu zelf als Myrthe te gaan maken. Maar ik geloof zeker dat het allemaal goed komt, hier, in Amsterdam, afstuderend, met een nieuw baantje in een restaurant zie ik mijn nieuwe leven met veel zin en energie tegemoet.

 

Het was echt zo mooi, het heeft me zoveel gebracht. Met ondersteuning van jullie allemaal, die mij kennen, stuk voor stuk.. Zowel financieel, als mentaal en als sociaal! En nu sluit ik dit stuk met een traan af. Heel veel dank.

 

Maar vergeet alsjeblieft een ding niet, ik, zo blij als ik hier in Amsterdam ben, heb altijd de deur voor jullie open staan en zal ik de ijsbaan zeker nog bezoeken. (Ik heb namelijk ook nog een zusje die mijn clubrecords er aan het afrijden is, dus opgelet allemaal!!)

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen
myrthebrommer.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!